יום שבת, 2 ביולי 2011

בצק עלים עם אפרסקים (אהרוני)

6 אפרסקים גדולים חצויים ומגולענים
30 גרם חמאה
3 כפות סוכר
1 כפית תמצית וניל אמיתית
3 כפות ליקר תפוזים
3 כפות מים
1 כף קליפת תפוז מגוררת
500 גרם בצק עלים מחמאה
מעט חמאה מומסת
מעט סוכר

בתבנית טפלון להמיס את החמאה
הסוכר הוניל הליקר המים וקליפת התפוז
להביא לרתיחה
לשים את חצאי האפרסקים כאשר החלק החתוך כלפי מטה
לבדשל על להבה גדולה עד שהאפרסקים מזוגגים יפה
לקרר לגמרי
לרדד את הבצק
לצור עיגולים גדולים ב 2 ס"מ מקוטר האפרסק
להניח במרכז כל עיגול אפרסק כשהצד החתוך למטה
להרים את שולי הבצק מעל האפרשק ליצור גדר קטנה
למרוח את שולי הבצק במעט חמאה
לפזר סוכר
לאפות בחום 180 מעלות 25-30 דקות בחלק התחתון של התנור

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה