- להצלחת העוגה יש להשתמש בכוסות ובכפות אוניברסליות
- תבנית עגולה 24-26 או 2 תבניות אינגליש קייק.
- לעוגה
- גרדת תפוז מתפוז אחד.
- 2 תפוזים קלופים, מופרדים לפלחים ומגולענים.
- 3 ביצים L
- 3/4 כוס שמן (180 מ"ל).
- 1 כוס סוכר (200 גרם).
- 1 שקית סוכר וניל.
- חצי כפית תמצית וניל.
- 2 כוסות קמח מנופה + שקית אבקת אפייה או 2 כוסות קמח תופח מנופה (280 גרם).
- 1/4 כפית סודה לשתייה.
- חופן חמוציות (אופציה אפשר לוותר).
- חופן צימוקים (אופציה אפשר לוותר).
- חופן אגוזי מלך/פיקאן קצוצים גס (אפשר לוותר).
- לציפוי
- מיץ מתפוז אחד (בערך שליש/חצי כוס מיץ תפוזים).
- 3 כפות סוכר.
- לקישוט: אבקת סוכר.
אופן ההכנה
- 1מחממים תנור אפייה ל-180 מעלות.
- 2הכנת העוגה: שמים את פלחי התפוז במעבד מזון יחד עם גרדת התפוז וטוחנים למחית.
- 3מוסיפים את הביצים, השמן, הסוכר, סוכר וניל, תמצית וניל ומעבדים 2 דקות נוספות עד לאיחוד.
- 4מוסיפים את הקמח+אבקת האפייה או הקמח התופח והסודה לשתייה ומעבדים 2-3 דקות עד לקבלת עיסה חלקה ואחידה.
- 5יוצקים את התערובת לתבניות/תבנית משומנת היטב, מקמחים עם כף קמח את החמוציות/צימוקים/אגוזי מלך או פיקאן ומפזרים יפה על פני העוגה (אופציה אפשר לוותר על התוספות העוגה מושלמת גם ללא התוספות, אני שמתי חמוציות).
- 6דופקים על השיש 2 דפיקות קטנות להוצאת האוויר.
- 7מכניסים לתנור האפייה ואופים 10 דקות ראשונות בטמפרטורה של 180 מעלות, לאחר 10 דקות מורידים את חום התנור ל-160 מעלות ואופים כ-30 עד 35 דקות, עד שהעוגה זהובה וקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש.
- 8הכנת הציפוי: שמים בקערה קטנה שמתאימה למיקרוגל את מיץ התפוזים והסוכר לדקה, דקה וחצי, מוציאים מהמיקרוגל, מערבבים עד לקבלת סירופ חלק, יוצקים בעזרת כף מסביב לעוגה החמה (רק אם רוצים שהעוגה תהיה קצת רטובה, אפשר לוותר).
- 9מניחים בצד ומקררים היטב, מעבירים סכין חדה להפרדה מהדפנות ומחלצים את העוגה.
- 10מפזרים אבקת סוכר וזוללים.
- 11זהו מוכן! 5 דקות עבודה ויש לכם עוגה מושלמת, מנצחת, טעימה, כל אחד יכול.
- 12אגב העוגה מתאימה לטו בשבט המתקרב .
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה