2 כרשות גדולות פרוסות לטבעות
1 בצל קצוץ דק
4 תפוחי אדמה בינוניים חתוכות לקוביות
2 שורשי פטרוזיליה קלופים ופרוסים
1 שורש סלרי בינוני חתוך גס
2 ק"ג ארטישוק ירושלמי, קלוף וחתוך לטבעות. נטו יוצא הרבה פחות.
2 שורשי פטרוזיליה קלופים ופרוסים
1 שורש סלרי בינוני חתוך גס
2 ק"ג ארטישוק ירושלמי, קלוף וחתוך לטבעות. נטו יוצא הרבה פחות.
300 גרם ערמונים קלופים בואקום (3 שקיות).
· 2-3 כפות שמן
· מעט אגוז מוסקט
· פלפל לבן + מלח
· 2-3 כפות שמן
· מעט אגוז מוסקט
· פלפל לבן + מלח
להגשה – המלצה
· עירית או פטרוזיליה קצוצה
· זילוף של שמן זית
· קרוטונים
· ערמונים קלויים קצוצים
. שמנת לבישול
· עירית או פטרוזיליה קצוצה
· זילוף של שמן זית
· קרוטונים
· ערמונים קלויים קצוצים
. שמנת לבישול
אופן ההכנה
1. מטגנים קלות בשמן את הכרשה והבצל עד שהם הופכים לשקופים.
2. מוסיפים את שאר השורשים וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב למשך מספר דקות.
3. מכסים את הירקות במים, מוסיפים את הערמונים ומבשלים עד לריכוך (כחצי שעה לפחות).
4. מוסיפים מלח, פלפל לבן ואגוז מוסקט (בזהירות לא להגזים) וממשיכים לבשל 10 דקות נוספות.
5. מסירים מהאש, וטוחנים בבלנדר מוט עד לקבלת מרק סמיך. אם המרק סמיך מדי, מוסיפים מעט מים רותחים ומערבבים.
6. להגשה, לצקת מהמרק לקעריות, לזלף על כל מנה מעט שמן זית, ולהוסיף אחד או יותר מהמרכיבים שהומלצו להגשה .
1. מטגנים קלות בשמן את הכרשה והבצל עד שהם הופכים לשקופים.
2. מוסיפים את שאר השורשים וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב למשך מספר דקות.
3. מכסים את הירקות במים, מוסיפים את הערמונים ומבשלים עד לריכוך (כחצי שעה לפחות).
4. מוסיפים מלח, פלפל לבן ואגוז מוסקט (בזהירות לא להגזים) וממשיכים לבשל 10 דקות נוספות.
5. מסירים מהאש, וטוחנים בבלנדר מוט עד לקבלת מרק סמיך. אם המרק סמיך מדי, מוסיפים מעט מים רותחים ומערבבים.
6. להגשה, לצקת מהמרק לקעריות, לזלף על כל מנה מעט שמן זית, ולהוסיף אחד או יותר מהמרכיבים שהומלצו להגשה .
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה