יום שבת, 17 במאי 2014

מטבוחה (רפי כהן)

10 עגבניות בינוניות בשלות, קלופות
1/2 כוס שמן זית
8 שיני שום, קצוצות גס
1/2 כף סוכר
1/4 כף פלפל לבן גרוס
5 פלפלים ירוקים חריפים
2 פלפלים אדומים מתוקים (אם רוצים)
1/2 כף פפריקה מתוקה
1/4 כף מלח


  • חוצים את העגבניות לרוחבן, סוחטים אותן מעט כדי להוציא מהן חלק מהנוזלים והגרעינים, וקוצצים אותן גס.
  • מחממים את שמן הזית בסיר רחב, מוסיפים את השום ומטגנים כמה שניות תוך ערבוב.
  • מוסיפים את העגבניות הקצוצות, הסוכר והפלפל הלבן. מקטינים את הלהבה למינימום, מכסים את הסיר ומבשלים שעה וחצי, עד שהעגבניות התרככו (כמעט התפרקו). מערבבים מדי פעם.
  • מטגנים בשמן עמוק או שורפים על האש את הפלפלים החריפים (והמתוקים, אם משתמשים). מצננים אותם, קולפים ומנקים מזרעים. חותכים את הפלפלים לרצועות דקות.
  • מוסיפים לסיר העגבניות את הפלפלים, הפפריקה המתוקה והמלח. מערבבים ומבשלים 40 דקות נוספות. מערבבים מדי פעם.
  • מגלים את הסיר וממשיכים לבשל על אש קטנה עד שכמעט אין נוזלים.
  • אין תגובות:

    הוסף רשומת תגובה