10 עגבניות בינוניות בשלות, קלופות
1/2 כוס שמן זית
8 שיני שום, קצוצות גס
1/2 כף סוכר
1/4 כף פלפל לבן גרוס
5 פלפלים ירוקים חריפים
2 פלפלים אדומים מתוקים (אם רוצים)
1/2 כף פפריקה מתוקה
1/4 כף מלח
חוצים את העגבניות לרוחבן, סוחטים אותן מעט כדי להוציא מהן חלק מהנוזלים והגרעינים, וקוצצים אותן גס.
מחממים את שמן הזית בסיר רחב, מוסיפים את השום ומטגנים כמה שניות תוך ערבוב.
מוסיפים את העגבניות הקצוצות, הסוכר והפלפל הלבן. מקטינים את הלהבה למינימום, מכסים את הסיר ומבשלים שעה וחצי, עד שהעגבניות התרככו (כמעט התפרקו). מערבבים מדי פעם.
מטגנים בשמן עמוק או שורפים על האש את הפלפלים החריפים (והמתוקים, אם משתמשים). מצננים אותם, קולפים ומנקים מזרעים. חותכים את הפלפלים לרצועות דקות.
מוסיפים לסיר העגבניות את הפלפלים, הפפריקה המתוקה והמלח. מערבבים ומבשלים 40 דקות נוספות. מערבבים מדי פעם.
מגלים את הסיר וממשיכים לבשל על אש קטנה עד שכמעט אין נוזלים.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה