יום רביעי, 7 בינואר 2015

עוגת גבינה אפוייה (ליאורה)


החומרים:
500 גר' גבינה לבנה 5% או 9%
1 שמנת רגילה
2 סוכר וניל
1.5 כוסות סוכר
6 ביצים מופרדות
5 כפות קמח
לציפוי :
2 שמנת + 2 סוכר וניל
ההכנה:
+ מקציפים את החלבונים עם חצי כמות הסוכר לקצף רך אך יציב
+ מערבבים את הגבינה השמנת הסוכר הנותר סוכר הוניל והחלמונים היטב לקבלת תערובת אחידה.
= מוסיפים את הקמח מערבבים היטב עד שאין גושים.
+  מוסיפים את הקצף בתנועות עטיפה.
+ יוצקים לתבנית עגולה מספר 26 או תבנית מרובעת 20X20 ס"מ.
+ מחממים תנור ל220  מעלות. כאשר התנור חם מורידים ל160 מעלות .
את התבנית להניח בתוך תבנית עם מיים
+ אופים את העוגה 50 דקות. משאירים להתקררות חצי שעה לפחות

+ אופציה לציפוי . מערבבים את השמנת עם סוכר הווניל . אחרי 45 דקות מורחים את הציפוי   אופים עוד 5 דקות ומשאירים בתנור 1/2 שעה .

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה