24 פולקס של עוף אורגני , שאין בו אנטיביוטיקה. ההבדל בטעם הוא אדיר.
למרינדה
6 כפות מלאות של רכז רימונים (הכי טעים תשיגו אצל הפרסי בלוינסקי פינת זבולון) אבל יש בכל סופר
5 שיני שום כתושות
3 כפות דבש או סילאן
רבע צ’ילי ירוק קצוץ דק (אופציונאלי)
גרדת לימון אחד
מיץ מחצי לימון
3 ס”מ ג’ינג’ר מגורר
מלח לפי טעמכם בערך כפית גדושה
כף סויה
הכנה
מערבבים את כל חומרי המרינדה יחדיו ומשרים את העוף לפחות לשעתיים. עדיף יותר. מכניסים את העוף והרוטב לתבנית ומכסים אותה באלומניום. מכניסים לתנור על חום של 200 מעלות לחצי שעה. מורידים את הכיסוי ומשחימים את העוף על חום של 220 לעוד 10 דקות.
המצרכים (5 מנות):
- 1 עוף טרי חתוך ל-10 נתחים
למרינדה:
4 כפות צ'ילי מתוק
- 4 כפות סויה
- 3 כפות רכז רימונים
- 2 כפות שום כתוש
- 3 כפות תימין קצוץ דק
- 2 כפות שמן זית
- מלח, פלפל
אופן ההכנה:
1מערבבים היטב את חלקי העוף בקערה עם כל מרכיבי המרינדה. 2. מסדרים את חלקי העוף והרוטב בתבנית עם נייר אפייה. 3. מחממים תנור ל-220 מעלות. 4. צולים העוף בתנור כ-20 דקות, מורידים את החום ל-180 וצולים עוד 35 דקות, עד שהעוף משחים יפה משני הצדדים.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה