יום שבת, 20 באפריל 2013


עוגת בננות שקדים וקינמון


גר' סוכר לבן150
גר' סוכר חום כהה100
מ"ל שמן צמחי (לא זית)150
 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר3
כפית קינמון1
כפית תמצית וניל1
קורט מלח
 בננות גדולות מרוסקות במזלג3
 210גר' קמח לבן
 כפיות אבקת אפייה2
 גר' שקדים מולבנים טחונים60
 150גר' שוקולד צ'יפס מריר
2כפות סוכר דמררה לפיזור מעל העוגה

אופן ההכנה:

1.    מחממים תנור ל170 מעלות.
2.    בקערה גדולה מניחים יחד סוכר לבן, חום ושמן וטורפים עד שהתערובת אחידה.
3.    מוסיפים את הביצים אחת-אחת, את הקינמון, תמצית הוניל והמלח וממשיכים לטרוף במרץ עד שאחיד. מוסיפים את הבננות המרוסקות ומערבבים היטב.
4.    מנפים פנימה את הקמח ואבקת האפייה, מוסיפים את השקדים הטחונים והשוקולד צ'יפס, ומקפלים לתערובת אחידה בעזרת מרית, עד שאין יותר שאריות קמח לא מעורבב.
5.      מעבירים את התערובת לשתי תבניות, ומפזרים מעל כל עוגה מעט סוכר דמררה. אופים כ35-40 דק', או עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים. מצננים בטמפרטורת החדר ומגישים
6.       
הערות שלי: אני מכינה בקערת מקסר עם המערבל – ומוסיפה דבר אחרי דבר...מחלקת לשתי תבניות אינגליש קייק ואופה כ-30 דקות ובודקת... מנסיוני- העוגה טעימה מאד אחרי הקפאה....

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה