יום ראשון, 21 באפריל 2013

חצילים ממולאים בבשר (אהרוני)


6 חצילים גדולים

3 עגבניות פרוסות


למילוי:

1 קילו בשר טחון

4 כפות שמן זית

1 בצל קצוץ דק

3 שיני שום קצוצות גס

פלפל ירוק חריף קצוץ

מלח, פלפל גרוס

פפריקה מתוקה

כף כמון טחון

חצי כוס צנוברים קלויים

חצי כוס פטרוזיליה קצוצה


לרוטב העגבניות:

1 בקבוק עגבניות מרוסקות מסוננות (פאסטה) mutti

1 כף פפריקה מתוקה

2 כפות שמן זית

2 שיני שום פרוסות

מלח, פלפל גרוס

מעט שבבי צ'ילי חריף


לטחינה:

1 קופסת טחינה גולמית שופרסל

מים קרים

3 שיני שום כתושות

לימון

מלח, פלפל


 
אופן הכנה:
  • קולפים את החצילים בפסים - פס כן, פס לא (קילוף זברה).
  • מכסים תבנית בנייר אפייה ומניחים עליה את החצילים.
  • מכניסים לתנור בחום של 190-200 מעלות לכעשרים דקות. שימו לב שמדובר באפייה חלקית בלבד רק לצורך ריכוך.
  • מכינים את המילוי - מחממים 3 כפות שמן זית במחבת.
  • מטגנים את הבצל, השום וחצי מהפלפל חריף ומוסיפים כף גרגירי כמון.
  • מוסיפים את הבשר ומטגנים אותו כעשר דקות תוך כדי פירורו באמצעות כף, ממליחים ומפלפלים ומוסיפים פפריקה מתוקה.
  • מעבירים את הבשר לקערה ונותנים לו להתקרר מעט.
  • לאחר שגם החצילים התקררו מעט חורצים חריץ לאורך כל חציל בצידו הקלוף.
  • פוערים את החריץ לפתח רחב וממלאים בבשר.
  • מניחים על כל חציל 2 פרוסות עגבנייה וחתיכה קטנה של פלפל ירוק חריף ללא החלק הלבן והחרצנים.
    מכניסים שוב לתנור בחום של 180-190 מעלות לכ- 20-30 דקות.
  • מכינים את רוטב העגבניות - מטגנים בסיר את השום.
  • שופכים פנימה את בקבוק העגבניות.
  • מוסיפים את הפפריקה המתוקה, מעט מלח ופלפל ואת שבבי הצ'ילי.
  • מבשלים על להבה נמוכה כ-10 דקות.
  • מכינים את הטחינה - שופכים את כל קופסת הטחינה לקערה.
  • מוסיפים את שיני השום, סוחטים פנימה את הלימון.
  • מוסיפים את המים הקרים לפי הטעם, אם אוהבים טחינה סמיכה מוסיפים מעט מים, אם נוזלית אפשר יותר ומערבבים.
  • הגשה - מעבירים את רוטב העגבניות אל צלחת ההגשה.
  • מניחים את החצילים על הרוטב.
  • מזלפים מעט טחינה מעל כל חציל, מעט שמן זית ועלה פטרוזיליה לקישוט.
  • את שאר הטחינה מגישים לצד החצילים.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה